Start fundering

Deze week is eindelijk een begin gemaakt met de fundering.

Het gat was de week ervoor al uitgegraven en de schrik sloeg me om het hart…waar is de tuin gebleven? Ik werd gelukkig al snel gerustgesteld door de bouwvakkers; het huis is ruim uitgegraven en de tuin komt straks weer tevoorschijn onder de zandbulten.

Aan het begin van deze week is de bekisting gemaakt en de contouren van de kamers werden duidelijk. Daarna heeft de bouw een tijdje stil gelegen, want de gemeente heeft tijdens de bouwaanvraag besloten dat er een speciale verankering moet komen tussen de fundering en de vloerplaten. Deze speciale verankering moet natuurlijk apart gemaakt worden en dat duurt een tijdje.

Zaterdag ochtend om 06 uur is er ook 24.882 kilo beton geleverd in de vorm van 33 palen van 6 meter.Wij stonden erbij en keken er naar, want we hadden geen idee waar dit voor gebruikt zou worden.

Op maandag wisten de bouwvakkers van Jan de Vries mij te vertellen dat dit heipalen waren. …..Maar uh…die hebben wij helemaal niet nodig !

Er ging gelukkig wel een lichtje branden en 1 telefoontje naar onze vrienden, bleken dit hun heipalen te zijn. Verkeerd geleverd dus !

Donderdag is het speciale staal gekomen en op vrijdag kon er verder gewerkt worden aan de fundering. Eerst stalen matten in de bekisting en daarop de speciale staalconstructie met hele lange pinnen (zie bouwfoto’s). Als laatste weer een stalen mat.

Deze lange pinnen worden tzt omgebogen, zodat de vloerplaten aan de fundering vast komen te zitten.

Tussendoor is de gemeente komen kijken, maar die nemen steeds de verkeerde tekeningen mee, dus dat veroorzaakte alleen maar stress. Het digitaal aanleveren van de bouwstukken blijkt dus ook niet altijd soepel te verlopen.

Om 12 uur kwam de betonwagen en werd er 11 kuub beton gestort.

Dit weekend kan het mooi drogen, zodat er maandag verder gewerkt kan worden. De planning is om in week 31 de hele fundering klaar te hebben.

Dan heeft het bouwbedrijf 2 weken vakantie en in week 34 kan het casco worden opgebouwd. Je begrijpt dat we ons daar heel erg op verheugen. Binnen 2 weken wordt dan het hoogste punt al bereikt.

Door alle vertraging bij de gemeente, de vele regen in de eerste weken van Juli en het wachten op het speciale staal, is de bouw een beetje vertraagt.

Volgens de huidige (ruime) planning, zal het huis naar verwachting eind november klaar zijn.  We hopen kerstmis te vieren in het nieuwe huis !