Betaalbare traprenovatie

betaalbare_traprenovatie.jpg

Op onze missie een duurzaam en toch betaalbaar huis te creëren stuitten we natuurlijk ook op het project “trap”.  Je zou het misschien niet verwachten, maar ook een trap kan bijdragen bij een milieuvriendelijke lage-energie woning. Bij een dichte trap, bijvoorbeeld, heb je veel minder last van tocht waardoor je huis comfortabeler aanvoelt en je minder snel de verwarming een graadje hoger zet. En door de trap op te knappen en daarbij meteen te kiezen  voor kwalitatief goed materiaal heb je er heel wat langer plezier van dan wanneer je kiest voor goedkopere, mindere kwaliteit. En dat is ook weer beter voor het milieu!

Informatie

Genoeg redenen dus om eens goed over die trap na te denken. Wij kozen voor ons huis voor een traprenovatie, maar omdat de kosten voor de rest van het huis al flink opliepen, moest het niet te duur worden. Gelukkig stuitten we bij toeval op een website met allerlei objectieve informatie over traprenovatie. Zo konden we een goede keuze maken en uitrekenen wat de traprenovatie voor ons zou gaan kosten.

We hebben op die manier ook een bedrijf ontdekt waar je zelf kunt meehelpen tijdens de renovatie. Dat was voor ons een groot pluspunt, omdat we nogal controle freaks zijn…..Bovendien kun je op die manier flink op de kosten besparen! Nu hebben we een heel slijtvaste trap met mooie ‘eiken’ treden waar we nog jarenlang van kunnen genieten! Het voelt goed om na al die arbeid achterover te kunnen leunen en te kunnen denken; “dat heb ik goed gedaan”!