Kunstof platen ook bij duurzaam bouwen

kunstof_platen_ook_bij_duurzaam_bouwen.jpg

Bij de bouw van een huis komt enorm veel kijken. Je zal versteld staan van hoeveel materiaal er aan te pas komt. Natuurlijk zal je van te voren moeten bepalen welke materialen je voor elk onderdeel van het huis gaat gebruiken. Bij een lage energiewoning denk je dan misschien snel aan hout, toch passen kunstof platen ook prima bij de achterliggende gedacht van duurzaam bouwen.

Voordelen ten opzichte van hout

Kunststof heeft namelijk een aantal significante voordelen in vergelijking met hout. Zo zijn kunstof platen sterk, gaan lang mee en zijn makkelijker te bewerken waardoor ze uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld vensterbanken. Kunststof isoleert bovendien beter en heb je er geen last van dat het materiaal ‘werkt’, zoals hout. Dat kan krimpen of uitzetten onder invloed van de atmosfeer en bovendien loop je met hout altijd het risico dat het aangetast wordt door ongedierte. Een ander leuk voordeel is dat kunstof platen een stuk voordeliger zijn!

Maar zoals gezegd, moet je goed afwegen welke materialen je wilt gebruiken bij de ontwikkeling van je lage energiewoning. Wij hebben destijds veel gelezen over de voors en tegens van de beschikbare materialen en op een website over kunstof platen. Wij raden je aan dat ook te doen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.